Leta i den här bloggen

söndag 3 juni 2012

De Week Van het Weven - Vävvecka i Holland

Ett gäng från Vävskälet åkte på studieresa till Holland den 16 maj.
Arrangemanget "De Week Van het Weven " som var förlagt till Norra delarna - Groningen, Friesland och Drenthe - var arrangerat av  Weefnetwerk med Betty Smith i spetsen, och mycket välorganiserat.
Vi blev väldigt väl emottagna och hade 5 fantastiska dagar i landet, med mer intryck än vi kunde smälta under den pågående resan.
Hilda Ham hade bl.a. dekorerat trädgården med vackra alster
Vi hade utlovat en redovisning för resten av föreningsmedlemmarna när vi kom hem. I torsdags träffades vi för att sammanställa våra bilder till ett bildspel, och upptäckte nyheter bland de andras bilder. Det är en av fördelarna att resa med en grupp. Man har olika ögon att se med, och uppfattar olika saker beroende på vilket specialintresse man har.
Här kommer jag att visa några av de vävnader som fastnade på min näthinna. Är någon intresserad av hela bildspelet så skriv ett mail, så skickar jag det. .




Vi blev bjudna på te eller kaffe på de flesta ställen vi besökte.
Här fikar vi på Galerie de Smederij 

Som avslutning på vistelsen i de norra  provinserna blev vi bjudna till Betty och Hans Smith på middag i deras fina trädgård. En underbar avslutning på veckan. 

Vi ser redan fram emot nästa gång ett sådant trevligt arrangemang kommer att erbjudas oss. 
Eller kanske det är vår tur i Sverige att bjuda på något liknande? Vi hoppas i alla fall att få Vävmässan till Umeå år 2014, och bjuda hit våra vänner från Holland.